skip to Main Content

Terje Gaustad

Associated Partner

Terje Gaustad er førsteamanuensis II i kulturledelse ved Handelshøyskolen BI. Han har en PhD i strategisk ledelse fra samme institusjon, og en mastergrad i Communication Management fra University of Southern California, hvor han var Fulbright-stipendiat.

Gaustads forskning er i hovedsak knyttet til kultur- og underholdningsbransjene, men publiseringen hans dekker et relativt bredt spekter innenfor disse, inkludert blant annet finansiering og verdiskaping, rettighetsøkonomi og prosjekt-strategi. Han har ledet og deltatt i en rekke utredninger og forskningsprosjekter for blant annet Kulturdepartementet, Forskningsrådet, Norges Fotballforbund, Norsk Filminstitutt og VIRKE Produsentforeningen.

I tillegg til sin akademiske karriere har Gaustad også lang profesjonell erfaring fra kultur- og underholdningsbransjene. Han har produsert flere spillefilmer, blant annet de engelske komediene «Save Angel Hope» (2007) og «Nasty Neighbours» (1999), og han har jobbet som analytiker i det London-baserte analyseselskapet Baskerville Communications Corp. og innenfor Business og Legal Affairs hos Playboy Entertainment Group i Beverly Hills. Gaustad er i dag styreformann i sveitsiske Vanquish Alliance Entertainment, som han var med på å grunnlegge i 2001.

Kontakt oss

MENON ECONOMICS


Telefon: +47 909 90 102
E-post: post@menon.no
Adresse: Sørkedalsveien 10 B, 0369 Oslo