skip to Main Content

Kjartan Kastet Klyve

Senioranalytiker
kjartan.kastet.klyve@menon.no
+47 958 09 015

Kjartan er senioranalytiker i Menon Economics. Han er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU med PhD. Han har også en bachelorgrad i samfunnsvitenskap med fordypning i samfunnsøkonomi fra NTNU. Som konsulent og som forsker har Kjartan arbeidet med ulike problemstillinger i skjæringspunktet mellom teknologi, økonomi og ledelse, med en særlig styrke innen kvantitative teknikker og modellering.

I sin PhD utviklet Kjartan ulike planleggingsmodeller til bruk på sykehus, og var opptatt hvordan en kan forene avanserte optimeringsmetoder med realisering av reelle gevinster. Eksempelvis implementerte han en optimeringsmodell som gjennomførte turnusplanleggingen ved Fødeavdeling vest på St. Olavs i løpet av et år, og analyserte virkningene av dette. Kjartan har arbeidet med flere internasjonale samarbeidspartnere, deriblant gjennom et forskningsopphold i Melbourne hos Monash University. Der inkorporerte han en modell for menneskelig søvn i en turnusplanleggingsmodell, for å minimere utmattelsen hos sykepleiere.

I Menon har Kjartan arbeidet mye med problemstillinger innen helse og digitalisering, men har også variert erfaring fra mange ulike sektorer, som samferdsel, maritim næring, kommunal sektor og kjernekraft, for å nevne noe.

 

Kontakt oss

MENON ECONOMICS


Telefon: +47 909 90 102
E-post: post@menon.no
Adresse: Sørkedalsveien 10 B, 0369 Oslo