skip to Main Content

Markedsanalyse – encelleprotein

På oppdrag fra NMBU og Foods of Norway har Menon kartlagt og analysert markedet for gjærbasert encelleprotein i dag og de neste 15 år.

Det globale markedet for gjærbasert encelleprotein var i 2018 på ca. 15 mrd. NOK og utgjør om lag 4 prosent av det totale markedet for proteinråvarer som inngår i fôr. Våre prognoser viser at markedet vil passere 30 mrd. NOK i 2035. Drivere som økt fokus på bærekraft, restriksjoner på bruken av antibiotika og utvikling av ny teknologi gjør at markedet er ventet å vokse, og at denne typen proteinråvare vil stige i pris.

Global utvikling av konkurrerende teknologier og industriell fremstilling av encelleprotein viser at det er reelle markedsmuligheter, men at det er utfordrende å henge med i kappløpet om markedet. Nøkkelen til suksess ligger i å kunne utvikle kostnadseffektive løsninger som kan konkurrere med eksisterende fôringrediensprodukter og/eller å utvikle sluttprodukter med høyverdige egenskaper som bidrar til bedre dyrehelse, lavere totale fôrkostnader eller som har tydelige fortrinn i utvikling av merkevare og kvalitetssystemer som tilfredsstiller konsumenters og myndigheters krav til redusert klima/miljø-fotavtrykk.

Prosjektet har vært ledet av Erland Skogli.

Rapporten kan leses her.

Kontakt oss

MENON ECONOMICS


Telefon: +47 909 90 102
E-post: post@menon.no
Adresse: Sørkedalsveien 10 B, 0369 Oslo